Website Design & Online Marketing Home Home About Subscribe Search Add an Event Restaurants Contact Facebook Twitter
menu bar  

International Festival of Arts and Ideas - Boston Events INSIDER

Johnny's Summary
Rather than a centralized festival, this is a series of performances, most of which are free! - . Various, New Haven, CT . Johnny Monsarrat set a world record for video projects in 2009.
Event website more
on Twitter more
on Facebook more
See this week's EVENTS INSIDER more
Full Description

FRI 6/15

7:00pm Brother's Keeper (1992) (1 hr 45 min)

SAT 6/16

9:00am Discover the East Coast Greenway, part 1 and the Farmington Canal Trail (3 hrs 30 min)

10:00am Sing the Truth: Voices from The Amistad Center for Art & Culture

10:00am DinoBrunch

10:30am Children's Film Festival (1 hr)

11:00am Introduction: Paradise Lost and the Courtroom Documentary

11:00am Man On Wire (1 hr 45 min)

12:30pm Paradise Lost: The Child Murders at Robin Hood Hills (1996) (2 hrs 30 min)

1:00pm Bicycle Safety Training for All Ages (1 hr)

1:00pm Yale Institute for Music Theatre (2 hrs)

1:00pm Weekend Afternoons: June 16 (2 hrs)

1:00pm ERTH’s Dinosaur Petting Zoo (1 hr)

1:00pm Box City (4 hrs)

1:30pm Vegetarian Voyage (2 hrs)

1:45pm Historic Fair Haven & the Oystering Industry (1 hr 30 min)

2:00pm Weekend Afternoons: June 16 (2 hrs)

2:00pm Ride to Hindinger Farm: Strawberry Festival (3 hrs 30 min)

2:00pm Children's Film Festival (1 hr)

2:30pm Weekend Afternoons: June 16 (2 hrs)

3:00pm Philippe Petit: Nothing Is Impossible - Exploring Perfection and Talent (1 hr 30 min)

3:00pm ERTH’s Dinosaur Petting Zoo (1 hr)

3:00pm Weekend Afternoons: June 16 (2 hrs)

3:15pm Q&A with Jason Baldwin & filmmakers Jo Berlinger and Bruce Sinofsky (1 hr)

4:00pm Weekend Afternoons: June 16 (2 hrs)

4:30pm Paradise Lost 2: Revelations (2000) (2 hrs 15 min)

4:30pm Weekend Afternoons: June 16 (2 hrs)

5:00pm ERTH’s Dinosaur Petting Zoo (1 hr)

5:00pm Yale Institute for Music Theatre (2 hrs)

6:00pm Weekend Afternoons: June 16 (2 hrs)

7:00pm Sing the Truth! Angelique Kidjo, Dianne Reeves & Lizz Wright

SUN 6/17

9:00am Hearing the Forest: Birding Tour (3 hrs 30 min)

10:30am Rediscovering Union Station (1 hr)

12:30pm Panel: Jason Baldwin, Legal Scholars & Paradise Lost filmmakers (1 hr)

1:00pm ERTH’s Dinosaur Petting Zoo (1 hr)

1:00pm Yale Institute for Music Theatre (2 hrs)

1:00pm Box City (4 hrs)

1:00pm Weekend Afternoons: June 17

2:00pm Shared Experiences: New Haven & International Sister Cities (3 hrs)

2:00pm Weekend Afternoons: June 17

2:30pm Weekend Afternoons: June 17

2:30pm Little Red Brick School House Museum (2 hrs 30 min)

2:30pm Paradise Lost 3: Purgatory (2011) (2 hrs 15 min)

3:00pm Tamar Gendler: Five Ancient Secrets to Happiness and the Good Life (1 hr 30 min)

3:00pm ERTH’s Dinosaur Petting Zoo (1 hr)

4:00pm Weekend Afternoons: June 17

5:00pm ERTH’s Dinosaur Petting Zoo (1 hr)

5:00pm Yale Institute for Music Theatre (2 hrs)

6:00pm Weekend Afternoons: June 17

7:00pm Asphalt Orchestra (2 hrs)

TUE 6/19

10:00am Sing the Truth: Voices from The Amistad Center for Art & Culture

10:00am Master Class with Adele Myers: Movers & Shakers (1 hr 30 min)

11:00am New Haven Crypt (45 min)

12:00pm Snehasish Mozumder and S.O.M. (1 hr)

1:00pm Farmington Canal Heritage Trail: A Walk into the Political Ecology of the Trail in Newhallville (1 hr)

1:15pm Rani Arbo & daisy mayhem: Ranky Tanky (1 hr)

2:00pm Yale Campus Tour (1 hr)

4:00pm Historic City Point: A Working Waterfront (1 hr)

5:30pm Brenda Dixon Gottschild: African-American Dance and the Measure of Culture (1 hr 30 min)

5:30pm Oysters on the Sound (2 hrs)

6:00pm Rani Arbo and daisy mayhem (1 hr)

8:00pm Yale Choral Artists (1 hr 30 min)

8:00pm The Radio Show (1 hr 15 min)

WED 6/20

10:00am Sing the Truth: Voices from The Amistad Center for Art & Culture

12:00pm Adele Myers & Dancers and Elm City Dance Collective (1 hr)

12:30pm Gallery Talk: At Home, at Court, and on Stage: Chinese Garments at the Yale University Art Gallery (1 hr)

1:15pm Bob Bloom: Drumming About You (1 hr)

2:00pm Yale Divinity School and Yale Institute of Sacred Music (1 hr)

4:00pm Mojo! (2 hrs)

5:00pm Manado State University Choir (1 hr 30 min)

5:30pm Graham Sheffield, C.B.E.: From Soft Power to Global Connectivity—The International Birds-Eye View (1 hr 30 min)

5:30pm East Rock, West Rock, All Around the Town (3 hrs)

6:00pm Remember September (1 hr)

7:00pm National Theatre of Scotland (2 hrs)

8:00pm The Radio Show (1 hr 15 min)

8:00pm Central Conservatory of Music Choir (1 hr 30 min)

THU 6/21

10:00am Sing the Truth: Voices from The Amistad Center for Art & Culture

10:00am Master Class with Kyle Abraham/ Abraham.In.Motion (1 hr 30 min)

11:15am Gallery Talk: Shakespeare and World Image (1 hr)

12:00pm Scott Wakefield (1 hr)

12:00pm Pizza Fest! (1 hr)

1:15pm Hip Hop Dimensions: Dance & History (1 hr)

2:30pm In the Footsteps of Constance Baker Motley (1 hr)

5:00pm Imilonji Kantu Choral Society (1 hr 30 min)

5:00pm Mid-20th Century Modernism at Southern Connecticut State University (1 hr 30 min)

5:30pm Past, Present and Future of Sushi (2 hrs)

5:30pm Scientific Insights into Cooperation and Evolution (1 hr 30 min)

6:00pm Brother Joscephus & the Love Revival Revolution Orchestra (1 hr)

7:00pm National Theatre of Scotland (2 hrs)

8:00pm Mark Morris Dance Group (2 hrs)

8:00pm The Radio Show (1 hr 15 min)

FRI 6/22

10:00am Sing the Truth: Voices from The Amistad Center for Art & Culture

10:00am Master Class with Mark Morris Dance Group (1 hr 30 min)

12:00pm Pizza Fest! (1 hr)

12:00pm Ilusha Tsinadze (1 hr)

12:30pm Artist Talk: New Haven–based artist Titus Kaphar discusses his work

1:15pm Artfarm’s Circus for a Fragile Planet: Submerged! (1 hr)

5:00pm The Whitney Water Treatment Plant: A Watershed Landscape (1 hr)

5:30pm Marsh Botanic Gardens (1 hr)

5:30pm Scotch Tasting (2 hrs)

6:00pm Jonny Rodgers (1 hr)

7:00pm National Theatre of Scotland (2 hrs)

8:00pm Mark Morris Dance Group (2 hrs)

8:00pm The Radio Show (1 hr 15 min)

8:00pm Cambridge University Consort of Voices (1 hr 30 min)

SAT 6/23

9:00am Discover the East Coast Greenway Part 2 (4 hrs)

10:00am Sing the Truth: Voices from The Amistad Center for Art & Culture

12:00pm Weekend Afternoons: June 23

1:00pm National Theatre of Scotland (2 hrs)

1:00pm Weekend Afternoons: June 23

1:00pm Group Intelligence (1 hr)

1:30pm Latin Flavors (2 hrs)

2:00pm William H. Allen, New Haven's Architect (2 hrs 30 min)

2:00pm Weekend Afternoons: June 23

2:30pm Weekend Afternoons: June 23

3:00pm Sing the Truth!: Reflections on Justice and Freedom’s Journey with Rev. Bernard Lafayette (1 hr 30 min)

3:00pm Weekend Afternoons: June 23

3:30pm Weekend Afternoons: June 23

4:00pm Weekend Afternoons: June 23

4:00pm The Radio Show (1 hr 15 min)

4:30pm Weekend Afternoons: June 23

5:00pm Weekend Afternoons: June 23

5:30pm Weekend Afternoons: June 23

6:00pm Weekend Afternoons: June 23

6:00pm Yale Alumni Chorus (1 hr)

7:00pm Carolina Chocolate Drops (2 hrs)

7:00pm National Theatre of Scotland (2 hrs)

SUN 6/24

9:00am Wheels, Wings and Rails - A visit to Tweed New Haven Airport and the Shoreline Trolley Museum (4 hrs)

11:00am Meet & Greet at Edgewood Farmer's Market (1 hr)

1:00pm National Theatre of Scotland (2 hrs)

1:00pm The Early American Scientists of Hillhouse Avenue (1 hr 30 min)

1:00pm Weekend Afternoons: June 24

2:00pm Gardens & Green Spaces: Towards a Sustainable Community (3 hrs)

2:00pm Weekend Afternoons: June 24

2:00pm Group Intelligence (1 hr)

3:00pm Weekend Afternoons: June 24

3:00pm Sing the Truth!: Reflections on Art & Freedom’s Journey with Winfred Rembert (1 hr 30 min)

3:30pm Weekend Afternoons: June 24

4:00pm Weekend Afternoons: June 24

4:30pm Weekend Afternoons: June 24

4:30pm Traditional Ethnic Celebrations (1 hr)

5:00pm Weekend Afternoons: June 24

7:00pm Red Baraat & noori (2 hrs)

TUE 6/26

10:00am Sing the Truth: Voices from The Amistad Center for Art & Culture

10:00am Master Class with Wu Hsing-Kuo of Contemporary Legend Theater (1 hr 30 min)

12:00pm Jennifer Hines and Tonna Miller: Can You Handel it? (1 hr)

1:15pm Annalivia (1 hr)

2:00pm Shakespeare at Yale Rep & Shakespeare and the Law (1 hr)

2:00pm West Campus at Yale (1 hr)

5:30pm Poetry, Wine, and Cheese Pairing (2 hrs)

5:30pm Music of the People: Arti...


See other events from Events INSIDER, New England's most popular events blog!